Форум
Главна
Регистрация
Вход
Събота
24.06.2017
20:17
Добре дошли Гост | RSS

NUEVO



<
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Powered By google
Bookmark and Share
[ Ново съобщение · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » Всичко което искате да споделите » Кой е по умен мъжът или жента » Кой е по умен мъжът или жента
Кой е по умен мъжът или жента
heatwaveДата: Неделя, 12.01.2014, 23:58 | Съобщение # 1
Частен
Група: Администратори
Съобщения: 7
Статус: Offline
Според редица психолози и учени мъжкият мозък е примитивен и мъжът мисли само с едното полукълбо.На жената мозъка е по развит и тя мисли с двете полукълба:)
 
ПиткоДата: Четвъртък, 23.01.2014, 00:42 | Съобщение # 2
Частен
Група: Блокирани
Съобщения: 1
Статус: Offline
Мъжете разбира се.Може да използваме едното полукълбо, но процента който използваме от него е по-голям от процента на това което жените използват от двете полукълба. biggrin
 
heatwaveДата: Четвъртък, 23.01.2014, 01:19 | Съобщение # 3
Частен
Група: Администратори
Съобщения: 7
Статус: Offline
Чудели ли сте се защо вие и вашият партньор може да водите разговор с напълно различни разбирания за това, което обсъждате? Сега вече има доказателства, че нито един от вас не е луд - вие сте просто по-различни!
Нови научни изследвания са установили, едва доловими разлики между мозъците на мъжете и жените. Проучванията, които включват както физически изображения и психологически изследвания, които водят до по-голямо разбиране на различията между половете.
Макар да не е напълно ясно как структурните различия при мъжките и женски мозъци засягат тяхната функция, учените теоретизират, че най-вероятното въздействие е върху начина, по който мъжете и жените трансформират информационния процес.
Една от разликите между мъжете и женските мозъци е размера. Мъжки мозъци са средно 10 на сто по-големи, отколкото при жените и имат 4 процента повече клетки. Тоест мъжките мозъци са по големи на количество.Но преди всички мъже да се радват на това, че имат по-голям мозък,трябва да знаят, че мозъците на жените съдържат много повече нервни клетки и клетъчни връзки и макар и по-малък мозъкът е по-компактен и много по-ефективен и по- ефикасен.
Мъжките мозъци са склонни да изпълняват задачи предимно с лявата страна, което е логично / рационалната страна на мозъка. Жени, от друга страна, използват и двете страни на мозъка, защото мозъка на жената има по-голям корпус калосум, което означава, жените могат да обменят данни между дясното и лявото полукълбо по-бързо, отколкото мъжете.
Кой компютър е по добър?Големият по размер и тромав или малкият,компактен,но супер мощен? biggrin
 
Форум » Всичко което искате да споделите » Кой е по умен мъжът или жента » Кой е по умен мъжът или жента
Страница 1 от 11
Търси:

©